Ναι ρε, με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε!!!

Σε αυτή την δίμηνη παρατεταμένη προεκλογική περίοδο έχω ανεχτεί πολλά και δε μιλάω (εντάξει μιλάω και κυρίως βρίζω, αλλά δεν έχω γράψει τίποτα μέχρι σήμερα…) αλλά σήμερα νιώθω το ποτήρι να ξεχειλίζει.

Ο καθένας έχει τον κάλο του θα μου πεις,  εσένα τι σε έπιασε σήμερα; Στο κάτω κάτω τόσα έχουμε δει  κι ακούσει τελευταία τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά;

Κι όμως 2 μήνες τώρα νομίζω ότι ζω στη δεκαετία του ’50. Είναι σαν να τέλειωσε μόλις ο εμφύλιος και η δεξιά (κάθε είδους και απόχρωσης) να έχει ξεσαλώσει με αέρα νικητή. Τις προάλλες ένας μαθητής μου,  μου είπε ότι η δασκάλα των αγγλικών του,  του είπε ότι «αν έρθουν οι κόκκινοι στην εξουσία θα μας πάρουν τα σπίτια».  Ευτυχώς που δεν μας είπαν ακόμα ότι θα έρθουν οι κομμουνιστές να μας κλέψουν τις κότες και τις κατσίκες και μετά να μας βιάσουν τις γυναίκες. Αν και για να είμαι ειλικρινής, επειδή όλα τα περιμένω πια, δεν το αποκλείω μέχρι τις εκλογές να το ακούσουμε κι αυτό.

Τέλος πάντων όλες αυτές τις ηλιθιότητες ίσως τις συνηθίσαμε λίγο πολύ και ενώ στην αρχή τα παίρναμε στο κρανίο τις τελευταίες μέρες απλά γελάμε… Σήμερα όμως μετά το ντόρο που έγινε κάθισα και είδα αυτό το περιβόητο σποτάκι της ΝΔ με τα παιδάκια στο σχολείο που ρωτάν όλο απορία «γιατί κύριε…» δεν είναι η Ελλάδα στο ευρώ.  Και επειδή αυτό δεν ήταν αρκετό έρχεται και το σύνθημα «με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε» να σου ανεβάσει το αίμα στο κεφάλι όσο δεν πάει.

Ακούστε λοιπόν να δείτε διαφημιστές της πλάκας και επικοινωνιολόγοι της κακιάς ώρας για να μαθαίτε να είστε πιο προσεκτικοί όταν μιλάτε για τα παιδιά, τα σχολεία και το μέλλον τους,  γιατί εκτός από αδαείς είστε και επικίνδυνοι.

Το πρώτο που έχω να σας πω είναι ότι αν θέλετε να μιλάτε για τάξεις και σχολεία καλό είναι να πάτε να δείτε πως είναι  ένα δημόσιο σχολείο γιατί αυτό που δείχνετε στο σποτάκι σας μοιάζει με τα κυριλέ ιδιωτικά που στέλνετε τα παιδιά σας. Τα δημόσια σχολεία λοιπόν κύριοι έχουν 30 και 35 μαθητές στην τάξη και όχι καμιά δεκαριά. Τα δημόσια σχολεία δεν έχουν βιβλιοθήκες γιατί ποτέ οι κυβερνήσεις σας δεν έδωσαν λεφτά. Τα δημόσια σχολεία είναι γεμάτα υγρασία γιατί δεν έχουν θέρμανση και τα παιδιά όλο το χειμώνα κρυώνουν.

Τα παιδιά στα δημόσια σχολεία δεν είναι και πολύ χαρούμενα γιατί τους βγαίνει η πίστη ανάποδα για να φτάσουν στο σχολείο τους ειδικά αν μένουν σε κανένα χωριό γιατί με τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις σχολείων το σχολείο τους είναι πια μέχρι και 50χλμ μακριά. Τα παιδιά στα δημόσια σχολεία είναι αγχωμένα για το αύριο γιατί οι γονείς τους χάνουν τις δουλειές τους και δε μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Τα παιδιά στα δημόσια σχολεία λιποθυμούν από την πείνα γιατί οι πολιτικές σας οδηγούν τις οικογένειες τους στην εξαθλίωση.

Έτσι είναι λοιπόν τα δημόσια σχολεία αν θέλετε να ξέρετε γεμάτα ελλείψεις και προβλήματα. Έχουν όμως ένα μεγάλο προνόμιο που είναι πολύ δύσκολο να τους το πάρετε. Τα δημόσια σχολεία έχουν παιδιά γεμάτα όρεξη για μάθηση που παρά τις δυσκολίες προσπαθούν να πάρουν όση πιο πολλή γνώση μπορούν.  Αυτή τη γνώση πάλι προσπαθούν να τους τη μεταδώσουν εκπαιδευτικοί με αξιοπρέπεια που κάνουν τη δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούν. Εκπαιδευτικοί που είναι ωρομίσθιοι κι αναπληρωτές που πληρώνονται μια φορά το τρίμηνο και άμα. Εκπαιδευτικοί  που ακόμα κι αν είναι μόνιμοι πληρώνονται με 630 ευρώ αλλά κάνουν τη δουλεία τους με το κεφάλι ψηλά και πολλές φορές βάζουν και το χέρι στην τσέπη για να κάνουν το μάθημα ποιο ενδιαφέρον και προσιτό στους μαθητές τους. Αυτοί οι εκπαιδευτικοί και αυτοί οι μαθητές με τις οικογένειες τους είναι που κρατούν ψηλά την αξιοπρέπεια της δημόσιας εκπαίδευσης. Αλλά εσείς από αξιοπρέπεια δεν ξέρετε γιατί δεν μετριέται σε ευρώ και δεν μπορείτε με αυτή να ενισχύσετε τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους και τα λοιπά αφεντικά σας.

Ξέρω, θα πείτε ότι είμαι ένας λαϊκιστής και ότι υποβαθμίζω τη συζήτηση ή καλύτερα ότι προσπαθώ να δημιουργήσω εντυπώσεις…

Πείτε ό,τι θέλετε, εγώ τα ακούω βερεσέ που λέει κι ο σοφός λαός. Εγώ ένα θα σας πω και τελειώνω εδώ: έχετε δίκιο με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε. Αυτός είναι λοιπόν ο λόγος που χρόνια τώρα παλεύουμε μέσα στις τάξεις αλλά και έξω στους δρόμους για μια καλύτερη ζωή. Αυτός είναι ο λόγος που μέχρι σήμερα σε κάθε νόμο σας μας είχατε μπροστά σας. Αυτός είναι ο λόγος που στις 17 Ιούνη θα σας μαυρίσουμε. Αυτός είναι ο λόγος που ότι και να γίνει στις εκλογές στις 18 Ιούνη θα είμαστε και πάλι εκεί όχι από πείσμα αλλά γιατί  με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε!!! 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s